Norrbyskolan

1000 portioner om dagen

Nya köket och matsalen är klar på Norrbyskolan. Här lagas det mat från grunden till skolans elever men även till tre förskolor och till Sveaskolan. Huset är på totalt 830 kvm och rymmer förutom ett modernt storkök och matsal, nya fräscha undervisningslokaler för musik, omklädningsrum och toaletter. Allt är färgsatt och inrett tillsammans med verksamhet, brukare och arkitekter.

Även skolgården börjar inta sin slutgiltiga form med skateboardramper, lekutrustningar, sittbänkar, träd, gummiasfalt, bord och även konstverk i form av en stensoffa som slingrar sig fram.

Nu fortsätter vi med tre ombyggnationsdelar och en nybyggnationsdel på slutet.

Idrottshallen snart klar på Norrbyskolan

– Norrbyskolan rullar på helt enligt tidplanen, berättar Ulf Wennlöf på ByggTema. 4 juli är idrottshallen klar och då tar Futurum över den. Huset med lärosalar är klart till vecka 44 i höst. Sedan återstår kök och matsal som ska vara klart till höstterminen 2018 och de befintliga husen som renoveras under sommaren och hösten 2018. Se filmen från i våras

Norrbyskolan tar form

Bygget på Norrbyskolan fortskrider enligt tidplanen. På idrottshallen är tak och ytterväggar färdiga, fasadmateriel håller på att monteras, även innerväggar och installationer har påbörjats. Lärosalsbyggnaden börjar också ta form – stålstommen växer upp ur marken. Se mer av bygget på byggets Facebook-sida: Vi bygger Norrbyskolan

Många skolprojekt

Både Norrbyskolan och Brunnsskolan har dragits igång under hösten. Just nu förbereder vi marken på båda skolorna för att kunna gjuta bottenplattan under senare delen av oktober. På Brunnsskolan bygger vi nytt hus, med lärosalar och slöjdsalar, på 1.230 kvm. På Norrbyskolan bygger vi två nya hus samt renoverar 4.700 kvm. Vi är även inblandade i fler skolprojekt, bland annat Rudbecksskolan och Risbergska skolan.

Två nya projekt åt Futurum

Vi är både glada och stolta över att Futurum valt ByggTema för ny- och ombyggnaden av Norrbyskolan och Brunnsskolan. Norrbyskolan står klar hösten 2018 och då har vi renoverat 4.700 kvm och byggt till 3.700 kvm. Entreprenaden utförs med partnering som samarbetsform. På Brunnsskolan bygger vi ett nytt hus, med lärosalar och slöjdsalar, på 1.230 kvm som är klart hösten 2017.