Kvarteret Rakan

Ljust och fräscht med högre boendekvalité

Nu är första husen klara och hyresgästerna inflyttade i kvarteret Rakan. Lägenheterna har totalrenoverats med nya ytskikt, kaklade badrum, kök med nya vitvaror och treglasfönster.

– Vi byter i princip allt i lägenheterna, säger Lars Broberg tf platschef på ByggTema. Det är en välbehövlig standardhöjning, där även brandsäkerheten höjs i form av nya rökluckor på taken och branddörrar i källaren.

Uppdraget är en totalentreprenad åt ÖrebroBostäder. Totalt är vi inne i 96 lägenheter i sex hus. Efter renoveringen kommer husen ha nya fönster, nya kök, badrum och nya entréer. Taken och delar av fasaden tilläggsisoleras, nya stammar dras samt VVS- och elinstallationer utförs. Även gården kommer att förnyas med buskar, gångar och gräsytor.

– Projektet flyter på bra. Vi har många duktiga hantverkare på plats och har en god kommunikation med hyresgästerna, avslutar Lars.

Totalrenovering av kvarteret Rakan

Kvarteret Rakan 12-14 ligger norr om Örebro centrum och byggdes mellan 1957-1968. Nu är det dags att renovera – något som ByggTema fått i uppdrag att utföra av ÖrebroBostäder.

Entreprenaden består av totalrenovering av flerfamiljshus om totalt 96 lägenheter fördelat på sex trevåningshus med källare. Byggnaderna skiljer sig åt och arbetet varierar i både omfattning och utförande för respektive huskropp. Arbetet avser VVS- och elinstallationer, dränering av husgavlar, omläggning av VA-system och värmeledningar, nya hissar, nya fönster, nya entrépartier samt renovering av befintliga, nya tak och renovering av tak samt tilläggsisolering av tak och delar av fasad.

Hela renoveringen beräknas vara klar till jul 2019.