ByggTema

Ökad kompetens kring entreprenadjuridik

Under november har vi haft workshopbaserade utbildningar i entreprenadjuridik. Vi fräschar upp våra kunskaper och får möjlighet att diskutera olika konkreta fall från vår vardag. På så sätt delar vi med oss av våra kunskaper och erfarenheter samtidigt som vi hittar förbättringar i rutiner och arbetssätt.

– Entreprenadjuridik är omfattande och komplext, vilket gör det till ett område som det är extra viktigt att underhålla kunskaperna kring och få möjlighet att diskutera med varandra, avslutar vår kursledare Ulf Wennlöf.

   

Självklart stödjer vi Mustaschkampen!

I år vill vi uppmärksamma ett område som berör oss alla och påminna, speciellt dig som är över 45, om att göra ett PSA-prov. För att underlätta för våra medarbetare erbjuder vi alla, som är inom den rekommenderade gruppen, att ta ett PSA-prov i samband med sin ordinarie hälsokontroll.

Vi vill så klart även se till att Mustaschkampen syns – först ut att dra på sig tröjan var vår egen vVD Michael Källqvist och sedan fixade Michael Björkman så att mustaschflaggorna kom upp!

Marcus cyklar för barnen i Ghana

Nästa år kör Marcus Kindevåg, vår ekonomichef, Vätternrundan som ambassadör för ”Time for Ghana”. Ett bra initiativ tyckte vi på ByggTema och bestämde oss för att bidra till stiftelsen genom att hjälpa till med 48 stycken skolstarter.

– Jag anmälde mig till detta själv men tycker givetvis att det är roligt att Byggtema är med på tåget, det känns jätteroligt säger Marcus.

Vi ville självklart se hur han förbereder sig inför detta och åkte en mörk och regnig kväll hem till hans ”träningsbod”

– Det blir några timmar här inne, ler Marcus, samtidigt som han håller koll på hur han ligger till i loppet han just denna kväll deltar i. Det är ett perfekt att ha motståndare och kanske även lagkamrater på skärmen framför sig när man ska hålla ett bra tempo genom passet.

Läs gärna mer om Time for Ghana

Vi är störst på Byggservice i Örebro regionen

Inom Byggservice utför vi alla typer av reparationer, underhåll och ombyggnationer. Jobben varierar och kan handla om allt från att byta en knopp på en kökslucka till totalrenovering av ett kontor. Vårt byggserviceteam är vana att arbeta i hemmiljöer och i arbetsmiljöer med pågående verksamhet. Ett strukturerat arbetssätt, god kommunikation och stor förståelse för brukarna gör att jobben utförs på ett smidigt sätt för alla parter.

– Vi har runt 30 fullt utrustade servicebilar som rullar i länet och är i med det störst i Örebro regionen, berättar Michael Källqvist, vice vd på ByggTema.

Nu förstärker vi vårt team ytterligare med två killar som tillsammans sitter inne med över 70 års erfarenhet inom branschen. Kjell Axling och Per Blomberg har tidigare jobbat ihop under närmare åtta år och känner varandra väl. Efter bara några dagar på Byggtema är de rörande överens om vad de tycker.

– Stämningen är väldigt god, det märks att alla vill göra ett bra jobb och att man på Byggtema gör det bäst tillsammans, avslutar Kjell och Per.

Fantastiskt initiativ i Nora

Fyra ungdomar i Nora har på eget initiativ ordnat ett multisportläger där 55 barn i olika åldrar deltar. Här får barnen prova på handboll, innebandy, fotboll och basket.

– Det här är världens bästa sommarjobb, säger Agnes Vaahto, som är en av ungdomsledarna. – Vi har lagt ner väldigt mycket jobb på att få sponsring, det hade det inte funkat annars, fortsätter Agnes. Tack vare det hårda jobbet kostar det ingenting för barnen att vara med och Sporthallen får de låna av Nora kommun.

– Vi tycker att det är underbart initiativ av ungdomarna och kände att det var självklart att stötta dem i detta, säger Michael Källqvist, vice vd på ByggTema.

ByggTema hjälper ÖLIS

När Örebro Läns Idrottshistoriska Sällskap, ÖLIS, flyttade från sina lokaler i Föreningarnas hus på Slottsgatan i Örebro behövde de hjälp med att återställa lokalerna. ByggTema gick in och sponsrade med att montera ned kontorsväggarna så lokalerna återfick sitt ursprungliga utseendet.

– Vi är tacksamma och glada över hjälpen, säger Sven-Arne Ahlberg på ÖLIS. Det betyder mycket för oss. Nu koncentrerar vi oss på att bygga upp vår verksamhet i våra nya lokaler på Järntorgsgatan 3, med både utställning, bibliotek och kontor.

Vi jobbar på

Vi håller igång och jobbar hela juli men med lägre bemanning vissa veckor – då vi njuter av sommaren och ger våra medarbetare en välförtjänt ledighet.

Glad sommar till er alla!

Vi har fått en syster – 58˚Bygg

58˚Bygg AB grundades som ett familjeföretag 2013. Sedan dess har bolaget expanderat starkt och växt till ett byggföretag med 25 yrkesarbetare som arbetar med hela Sverige som marknad. Nu tar 58˚Bygg nästa steg – sedan hösten 2018 ingår dem i ByggTema koncernen.

– Vi är glada över att ha 58˚Bygg som ett systerbolag, berättar Per Wallstedt, vd på ByggTema Örebro AB.  Vi kompletterar varandra på ett bra sätt. – Tillsammans med 58˚Bygg ser vi stora möjligheter att kunna växa i hela Sverige framöver, avslutar Per.

Ny VD på ByggTema Sverige

1 april tillträdde Mikael Magnusson som ny VD för vårt moderbolag ByggTema Sverige AB. Mikael kommer närmast från Danfo, där han som VD och koncernchef arbetat med att utveckla nya marknader, både nationellt och internationellt.

ByggTema Sveriges huvuduppdrag är att bearbeta marknader utanför Örebro regionen och på så sätt skapa tillväxt för dotterbolagen – ByggTema i Örebro AB och 58˚Bygg.

– ByggTema har gjort en fantastisk resa de senaste åren, jag ser fram emot att få bidra med att bearbeta en bredare marknad. ByggTemas DNA – värdegrunden, öppenheten, deras erfarenhet och kunskap och platta organisationen – är helt klart applicerbar i andra regioner, avslutar Mikael.

Utbildning för en säkrare arbetsmiljö

Under året har ByggTema genomfört flera utbildningsinsatser för en säkrare arbetsmiljö. De gemensamma utbildningar ger oss samma kunskapsbas att utgå ifrån, vilket ger oss bra förutsättningar för att tillsammans arbeta rätt och skapa en bra arbetsmiljö.

I veckan har vi hållit utbildning i Heta Arbeten och då fräschat upp våra kunskaper i regelverk, risker och säker hantering av arbetsmoment som kan innebära brandfara.

Under våren har våra medarbetare även fått ökade kunskaper inom Säkra lyft, BAM (Bättre arbetsmiljö) och Mobila arbetsplattformar. – Vi arbetar kontinuerligt med kompetenshöjning, berättar Karolina Landin, KMA ansvarig på ByggTema. Utbildningarna ökar kunskapen och medvetenheten om att använda rätt arbetsmetoder samt vilka fysiska och psykiska risker som ska hanteras i olika moment.