Nytt seniorboende i Kumla

Nu startar vi bygget av seniorboendet Solrosgården i Kumla, hörnet Kyrkogatan/Köpmangatan. Huset byggs i vinkel och rymmer 53 hyreslägenheter, 2 gästlägenheter, matsal, fina gemensamhetsytor, gym, bibliotek samt vacker innergård. Hela huset och lägenheterna håller hög kvalitet och anpassas utifrån de behov man har som äldre.

Stiftelsen Hem för Gamla, SHG, har under en tid letat efter en centralt belägen tomt för att bygga ytterligare ett seniorboende. – Vi är väldigt glada för denna möjlighet, säger Svante Gyrolf, ordförande i SHG. Att vi får köpa tomten av ByggTeman Fastigheter och att sedan ByggTema står för själva bygget gör att processen blir smidig för oss.

– Det finns stor efterfrågan för den här typen av bostäder, 50 personer har redan visat intresse för Solrosgården, berättar Svante.

– Det är ett fantastiskt hus i ett toppenläge, som vi bygger åt SHG. Att vi får vara med och utveckla Kumla och samarbeta med kommunen känns  också väldigt bra, avslutar Michael Källqvist, vice VD ByggTema.