Med boendekvaliteten i fokus

I onsdags togs första spadtaget för nybyggnationen av Kullängens vård- och omsorgsboende som ska stå klar 2022/2023. Huset byggs i två plan och rymmer 128 lägenheter med närhet till vårdcentral, folktandvård, sjukgymnast och dagvård. Tanken är att hela kvarteret ska bli ett center för hälsa, vård och omsorg.

– Vi på ByggTema är hedrade att få möjligheten att bygga framtidens vårdboende tillsammans med Länsgården, Region Örebro län och Hallsbergs kommun, säger Michael Källqvist vVD ByggTema.

Det nya boendet har ett tydligt fokus på en kvalitativ boendemiljö. Varje lägenhet har hall med pentry, badrum samt ett rum med sovrumsdel och vardagsrumsdel. Fönstren är låga, så att man från sängen kan se ut och ha koll på väder och vind. Atriumgårdar bjuder in till vistelse utomhus.

ByggTema har fått totalentreprenaden för vård och omsorgsboendet som ska certifieras med Miljöbyggnad silver. Beställare är Länsgården.

– Vi har lång erfarenhet av att bygga skolor anpassade för barnens behov, nu ser vi fram emot att få bygga ett hus som anpassas för den omsorg äldre behöver, avslutar Fredrik Lindqvist, projektledare på ByggTema.

Spadtaget togs av Andreas Svan, Regionstyrelsens ordförande Region Örebro län, Rose-Marie Frebran ordförande Länsgården och Magnus Andersson KSO Hallsberg kommun.