Framtidens TV – samarbetsprojekt med social hänsyn

Under ett år ska nya digitala mediaboxar installeras i de flesta av ÖrebroBostäders 22.000 lägenheter. ÖBO insåg snabbt att en arbetsinsats utöver det vanliga krävdes, vilket ledde till att ÖBO tillsammans med ByggTema och Galaxen Bygg skapade projektet Framtidens TV.

Inom uppdraget kommer ByggTema installera 6 500 mediaboxar i ÖBOs lägenheter i olika områden i Örebro. Projektet är ett samarbetsprojekt med sociala förtecken, totalt fem nya medarbetare med olika bakgrunder och behov får möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden. 

Projektet visar vad vi tillsammans kan åstadkomma genom samarbete mellan olika organisationer och funktioner. Projektet omfattar många parametrar. Det är viktigt att processen och utförandet har hyresgästen i fokus samtidigt som vi skapar en trygg och bra arbetsmiljö för installatörerna. 

– Vi är stolta och glada över att vi fått ta fram kandidater till det här spännande projektet. Genom social hänsyn ges människor, som står en bit ifrån arbetsmarknaden, en chans att komma in i arbetslivet, säger Erika Hedmark på Galaxen Bygg AB.

– Det känns bra att samarbeta med både ÖBO och Galaxen Bygg i detta projekt. Vi ser det som en fantastisk möjlighet att tillsammans arbeta med arbetsmarknadsåtgärder på ett konkret och verkningsfullt sätt, avslutar Mikael Magnusson VD på ByggTema i Örebro.