Ny belysning på Behrn arena

En av Sveriges mest klassiska arenor får ny belysning under fotbollens vinteruppehåll. ByggTema har fått uppdraget att installera ny modern belysningsteknik med energieffektiva ledarmaturer. 1 mars har Behrn arena en belysning som motsvarar UEFA:s krav för internationell fotboll.

ByggTema stärker varumärket

För att bli tydligare i vår kommunikation stärker vi nu vårt varumärke med en ny grafisk profil. Den nya logotypen speglar bättre vad ByggTema står för idag och är resultatet av ett omfattande varumärkesarbete. Under våren kommer profilen synas på allt från bilar, kläder och skyltar till broschyrer och hemsida.

Skofabriken byter skepnad

Renoveringen av Skofabriken pågår för fullt med takbyte och dräneringsarbete. På plan 2 sätter vi upp innerväggar och drar installationer där Futurum ska flytta in. ByggTema har fått uppdraget av ÖrebroPorten att totalrenovera huset och återställa det till sitt ursprungliga exteriöra utseende. Invändigt får hyresgästerna styra över utformningen.

Idrottshallen snart klar på Norrbyskolan

– Norrbyskolan rullar på helt enligt tidplanen, berättar Ulf Wennlöf på ByggTema. 4 juli är idrottshallen klar och då tar Futurum över den. Huset med lärosalar är klart till vecka 44 i höst. Sedan återstår kök och matsal som ska vara klart till höstterminen 2018 och de befintliga husen som renoveras under sommaren och hösten 2018. Se filmen från i våras

Norrbyskolan tar form

Bygget på Norrbyskolan fortskrider enligt tidplanen. På idrottshallen är tak och ytterväggar färdiga, fasadmateriel håller på att monteras, även innerväggar och installationer har påbörjats. Lärosalsbyggnaden börjar också ta form – stålstommen växer upp ur marken. Se mer av bygget på byggets Facebook-sida: Vi bygger Norrbyskolan

Skofabriken får nytt liv

Skofabriken i Skebäck har levt ett slumrande liv sedan 1967 då fabriken lades ned. Nu är det dags att ge huset nytt liv. ByggTema har fått uppdraget av ÖrebroPorten att totalrenovera huset och återställa det till sitt ursprungliga exteriöra utseende. Invändigt får hyresgästerna styra över utformningen. Lokalerna är mycket flexibla, med cirka 1 200 kvm på varje våningsplan utan bärande väggar!

Liten historik
1918 bygger grosshandlaren Johan Behrn skofabriken vid Pappersbruksallén. Byggnaden är rationellt utformad och har släktskap med de amerikanska så kallade dagsljusfabrikerna. Nio år senare köper Kooperativa förbundet fabriken för att med modern och högt automatiserad tillverkning kunna sänka priserna drastiskt på sina skor. 1959 slås verksamheten samman med Skofabriken Kembel i Stockholm och får då samma namn. 1967 läggs fabriken ned.

Nytt hus på Brunnskolan

Brunnsskolan har fått ett nytt hus! Tak och yttervägger håller på att isoleras, så snart kopplas byggvärme på för att torka ut betongplattan. Huset ska stå klart till höstterminen så vi håller högsta fart.

Följ bygget av Norrbyskolan

Norrbyskolan i Örebro ska stå klar hösten 2018, då har vi renoverat 4.700 kvm och byggt till 3.700 kvm. Nu har vi gjutit klart plattan och arbetar med stålstommen. Följ projektet på byggets Facebook-sida: Vi bygger Norrbyskolan

Välkommen till Götlunda Snickerifabrik

Götlunda Snickerifabrik som tillverkar specialbeställda snickerier och inredningar ingår numera i ByggTema-gruppen. Sedan i november har företaget också fått förstärkning av  Johanna Immo. Tillsammans med Per Rosenberg tar hon fram platsbyggda inredningar, kök, receptionsdiskar, fönsterbänkar med mera. Vi hälsar både Johanna och Götlunda Snickerifabrik välkomna till oss.

Renovering av Ralph Erskines hus i Gyttorp

Vi på ByggTema är otroligt stolta över att ha fått förtroendeuppdraget att renovera fasader och balkonger samt byta fönster på husen i Gyttorps Centrum.

Husen ritades av arkitekten Ralph Erskine 40-50 talet. Gyttorps Centrum skulle bli det svenska folkhemmet i förädlad form. Tanken var att gestalta ett hem med plats för alla och där allas röst var viktig. De 125 lägenheterna gavs en modern form och unika planlösningar. 1998 fick Gyttorps Centrum status som statligt byggnadsminne. 2002 belönas det med Europa Nostra utmärkelsen.

Nytt väggkoncept kortar produktionstiderna

Tillsammans med VST Nordic som tillverkar Formsystem för skalväggar har ByggTema varit med och detaljprojekterat fram ett nytt system med installationsväggar där el, vvs och ventilation är dragen. Fördelarna med väggarna är att de kapar en stor del av produktionstiderna för installatörerna och vi kan lämna över tidigare till beställaren. Dessutom är väggarna energieffektiva med en täthet som varit nere på 0,11 vid mätningar, berättar Fredrik Lindqvist platschef på ByggTema.

– Det är små toleranser för passformen i sådana här byggen. Vi är otroligt nöjda med väggarna som levererades till projektet, vi stötte inte på någon nämnvärd miss från fabriken under hela stommontaget. Allt passade perfekt, fortsätter Fredrik.

Pilotprojektet som genomfördes i samband med att Brf Rävgången i Örebro uppför- des har rönt uppmärksamhet från bland annat Skanska i Stockholm som ska montera dessa installationsväggar i sina projekt.

Många skolprojekt

Både Norrbyskolan och Brunnsskolan har dragits igång under hösten. Just nu förbereder vi marken på båda skolorna för att kunna gjuta bottenplattan under senare delen av oktober. På Brunnsskolan bygger vi nytt hus, med lärosalar och slöjdsalar, på 1.230 kvm. På Norrbyskolan bygger vi två nya hus samt renoverar 4.700 kvm. Vi är även inblandade i fler skolprojekt, bland annat Rudbecksskolan och Risbergska skolan.

 

Stålshoppen klar

I september flyttade Stålshoppen in i sina nya lokaler efter E18 mot Oslo. Byggtema har uppfört huset, med en 3.000 kvm stor lagerhall och kontorsyta på 300 kvm. – Byggtema höll både tidplan, budget och kvalitén rakt igenom projektet, berättar Lasse Melin på Stålshoppen. Det gick helt enkelt väldigt smidigt och det blev bra. Vi är nöjda, avslutar Lasse.

 

Två nya projekt åt Futurum

Vi är både glada och stolta över att Futurum valt ByggTema för ny- och ombyggnaden av Norrbyskolan och Brunnsskolan. Norrbyskolan står klar hösten 2018 och då har vi renoverat 4.700 kvm och byggt till 3.700 kvm. Entreprenaden utförs med partnering som samarbetsform. På Brunnsskolan bygger vi ett nytt hus, med lärosalar och slöjdsalar, på 1.230 kvm som är klart hösten 2017.

 

Invigning av hela Makeriet

Torsdag 30 juni invigs hela Makeriet – en gastronomisk mötesplats i Örebro med restauranger, vinbar konferensvåning och en vackert inglasad trädgård. ByggTema har stått för ombyggnaden av hela övervåningen med konferensrum och matsal samt sett till att innergården fått tak och vägg av glas.